top of page
HUMANO biedt vorming, opleiding en (proces)begeleiding aan rond diverse thema's. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende topics die wij behandelen.Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.
Procesbegeleiding beleidsplan

Elke organisatie heeft baat bij een goed beleidsplan. Het maken van zo een plan is ook reeds een aanzet tot integrale kwaliteitszorg. Schrijven van een beleidsplan neemt veel tijd in beslag en dient gestructureerd te gebeuren. Het is belangrijk dat het hele project gedragen wordt door alle geledingen van de organisatie. Dit document zal immers de bakens  voor de toekomst van de organisatie uitzetten. HUMANO verzorgt procesbegeleiding gedurende het gehele traject. 

LEES MEER...

HR ondersteuning

Op diverse domeinen van het HR beleid kan HUMANO u ondersteunen. Of het nu gaat om het meten van de medewerkerstevredenheid, het uitwerken van een VTO beleid of begeleiding bij recrutering: u bent bij ons aan het juiste adres.

Bovendien ontwikkelde HUMANO de BedrijfsCompetentieScan. Deze tool verzekert een goede matching tussen een sollicitant en uw eigen bedrijfscultuur.

Wij beschikken over een bewezen, objectieve recruteringsmethode, die de goede matching tussen de kandidaat en uw bedrijf verzekert. 

LEES MEER...

 

Vrijwilligersbeleid

Wij organiseren vorming op maat voor diverse verenigingen en sportclubs. Hierin kunnen de volgende onderwerpen aan bod komen : 

  • dynamiseer uw Raad van Bestuur

  • opstarten van een vrijwilligersbeleid

  • aantrekken van vrijwilligers

  • coachen, motiveren en evalueren van vrijwilligers

  • de verschillende types van vrijwilligers

Daarnaast kan HUMANO ook meedenken met organisaties bij het uitwerken van wervingscampagnes of het VTO beleid voor vrijwilligers.

LEES MEER...

 

Bedrijfscultuurmeting

Met de ORGANISCOOP beschikt HUMANO over dé tool om de bedrijfscultuur binnen uw organisatie te meten. Na bepaling van de heersende cultuur kan HUMANO u begeleiden om de cultuur aan te passen. Het doel is om de cultuur om te buigen van een beperking naar een troef.​

De ORGANISCOOP geeft u niet alleen een inzicht in de actuele cultuur, maar toont ook de cultuur zoals die gewenst wordt door uw medewerkers. Er wordt een resultaat getoond voor 6 verschillende waardedimensies. 

LEES MEER...

Integrale Kwaliteitszorg

HUMANO helpt meerdere organisaties bij het implementeren en/of uitbouwen van integrale kwaliteitszorg. Wij verzorgen begeleiding van uw organisatie bij het invoeren van IKZ, maar wij ontwikkelen net zo goed een kwaliteitssysteem op maat van uw organisatie. 

Vaak worden we ook ingeschakeld bij het uitvoeren van verbeterprojecten of bij het ontwikkelen van procesbeschrijvingen. 

Tenslotte geven wij via ons open cursusaanbod ook regelmatig de mogelijkheid om zelf de eerste stappen in IKZ te ontdekken. 

LEES MEER...

Diversiteit

Humano begeleidt organisaties die een diversiteitmanagement willen ontwikkelen.  Het concept  'diversiteit' wordt echter zeer verschillend ingevuld. Het wordt anders aangepakt in een sociaal-culturele organisatie dan in een commercieel bedrijf.

 

Wij beschikken over de nodige tools om in beide sectoren een punctuele meting te kunnen doen. Voor de social profit is dit de DIVERSOSCOOP. Voor commerciële organisaties is dit de DIVER-O-SCAN.

LEES MEER...

 

Fusie en verandering

Moderne organisaties zijn continu in verandering. Vaak ziet men wel wát er dient veranderd te worden, maar soms weet men niet hóe dit aan te pakken. Elke verandering brengt immers weerstand met zich mee. Dan kan het interessant zijn om een externe, objectieve partij te betrekken bij het veranderingsproces.​ HUMANO vertrekt steeds vanuit een grondige analyse van de heersende organisatiecultuur. Dit geeft ons niet alleen een inzicht in de mogelijke weerstanden die zullen opduiken, het toont ons ook reeds hoe we die kunnen kanaliseren.

LEES MEER...

Vorming en training

U kan ons boeken voor een in-house cursus of training op maat. Onze specialiteiten zijn:

- bedrijfsculturen

- kennismanagement

- beleidsplanning

- werving en selectie

- kwaliteitszorg

- timemanagement

- diversiteit

- vrijwilligersbeleid

- mindmapping en ondersteunende technieken

LEES MEER...

 

Ondersteunende technieken

Om groepsprocessen in goede banen te leiden gebruikt HUMANO diverse ondersteunende technieken en methodes:

- specifiek uitgewerkte zelfevaluaties

- 360° coaching

- metaplanning

- brainstorming

- mindmapping

- 6 hoeden van Di Bono

- ...

Niet zelden zijn deze technieken breekijzers in het vinden van (creatieve) oplossingen.

LEES MEER...

bottom of page