top of page

VRIJWILLIGERSCOACH (m/v/x) bij het Willemsfonds

 • Halftijds (combineerbaar met de andere aangeboden halftijdse vacature van vrijwilligerscoach 'cultureel ondernemerschap')

 • Onbepaalde duur

Ben jij de nieuwe vrijwilligerscoach van het Willemsfonds?

Stond jij vroeger als eerste in de rij om samen met anderen activiteiten te organiseren? Kan je genieten van cultuur of van een goed gesprek? Kan jij overweg met een diversiteit aan mensen? Meer nog: ben je in staat om mensen te enthousiasmeren en in hun kracht te brengen? Dan ben jij misschien de nieuwe vrijwilligerscoach van het Willemsfonds. Herken je je hierin? Lees dan nu verder.

​Laten we beginnen bij het begin

Het Willemsfonds is dé sociaal-culturele vrijwilligersorganisatie die wereldburgers in Vlaanderen en Brussel samenbrengt en hen ontwikkelt tot vrije en ondernemende mensen, met respect voor ieders verhaal en mening. Samen met onze meer dan 500 vrijwilligers maakt het Willemsfonds sterke verhalen. Hierbij steken we onze liefde voor de Nederlandse taal en literatuur niet onder stoelen of banken. Het Betere Boek en De Bronzen Uil zijn onze jaarlijkse hoogtepunten. Bovenal zijn we een ontmoetingsplaats waar vrijwilligers en leden genieten van cultuur, bijleren, en interessante ontmoetingen hebben.

Om dit allemaal mee in goede banen te leiden hebben we een vrijwilligerscoach nodig die het eerste aanspreekpunt is voor onze Willemsfonds vrijwilligers. Hij/zij/x ondersteunt onze Willemsfondsers, inspireert hen en waardeert hen.

​Wat is je opdracht?

Je staat in het veld tussen leden en vrijwilligers en weet wat er leeft in de vereniging. Je werkt nauw samen in een team van 6 coaches. Je hebt veel autonomie om zaken voor te stellen, uit te werken en te organiseren. Je ziet opportuniteiten tot samenwerkingen met mensen en andere organisaties die jou belangrijk lijken. Je inspireert, ondersteunt en begeleidt onze afdelingen.

​Wat kan je (van ons) verwachten?

Als je bij ons begint, kom je terecht in een warme vereniging met kritische geesten. Je kan rekenen op een team van collega’s, dat niet alleen de vrijwilligers inspireert en coacht, maar samen met jou ook het beleidsplan realiseert. Jouw standplaats is het Lakenmetershuis op de Vrijdagmarkt in Gent. Denk eraan: wij zijn een sociaal-culturele vrijwilligersvereniging die actief is in de vrije tijd. Je plant zelf je werktijd. Meestal is dit volgens een uurrooster, maar als de job dit vereist, maak je je met plezier ’s avonds of in het weekend beschikbaar voor het Willemsfonds. Als organisatie zijn we actief in heel Vlaanderen en Brussel. Ons hoofdkantoor ligt in Gent, maar houd er rekening mee dat je regelmatig ook in bijvoorbeeld Tongeren, Brugge, Mechelen, Brussel of Tremelo werkt. Wil je een dag liever bij je thuis werken? Dat kan!

Waarom is dit (n)iets voor jou?
 • Je hebt een drietal jaar ervaring in een vrijwilligersorganisatie als professional of vrijwilliger. Je weet hoe verenigingen werken en weet wat de noden en problemen zijn van vrijwilligers. Bij voorkeur was je in het verleden al vrijwilligerscoach of -coördinator, educatief medewerker of had je een verantwoordelijke rol in het studentenleven, sportclub of jeugdbeweging. Mensen met ervaring in een vrijwilligersorganisatie en/of de sociaal-culturele sector hebben een streepje voor.

 • Je bent empathisch, stelt onze vrijwilligers gerust, en waardeert hen. Maar je kan ook tegen een stootje. Een kritische opmerking van een vrijwilliger haalt je niet uit balans. En je weet ook duidelijke grenzen te trekken: je durft nee te zeggen.

 • Je kan zowel goed in team als zelfstandig werken.

 • Je kan out of the box denken en zoekt creatieve oplossingen voor problemen.

 • Je bent communicatief helder en administratief zet je graag de puntjes op de i.

 • Je bent bereid om af en toe in het weekend of ’s avonds te werken. Overuren worden 100% gecompenseerd en alle verplaatsingen zijn vergoed!

 • Je hebt minimaal een bachelordiploma of gelijkwaardig door ervaring.

 • Je hebt een rijbewijs B, zodat je je soms kan verplaatsen met de Willemsfondsauto.

Wij bieden jou:
 • Een afwisselende functie met veel ruimte voor vrijheid en initiatief.

 • Een contract van onbepaalde duur, in een voltijdse betrekking binnen barema B1c van PC 329.01. Relevante anciënniteit kan worden meegenomen.

 • Standplaats is het Lakenmetershuis in Gent, Vrijdagmarkt 24-25, 9000 Gent.

 • Telewerk is ingeburgerd. We kijken naar resultaten, niet naar prikklokken.

 • Een fietsvergoeding of gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer.

 • Maaltijdcheques.

 • Indiensttreding zo snel mogelijk.

Ben je enthousiast en wil je solliciteren?

Het Willemsfonds werkt voor deze wervings- en selectieprocedure samen met Humano. Om te solliciteren hoeven wij van jou geen motivatiebrief of cv. Wij vinden het belangrijker dat je een goed beeld hebt van onze organisatie en waar wij voor staan. Zie jij het zitten om vrijwilligerscoach van het Willemsfonds te worden? Vraag dan het infopakket aan bij Sven van Humano via sven@humano.be.

Dit infopakket bevat:

 • Alle noodzakelijke informatie (arbeidsreglement, beleidsplan, impressies uit onze vereniging, …)

 • Een volledige functiebeschrijving met bijhorend competentieprofiel

 • Een sollicitatieformulier met bijhorende opdracht

Het sollicitatieformulier en de opdracht dienen als basis voor een anonieme selectie. De personalia worden bijgehouden door Humano en de selectiecommissie van het Willemsfonds selecteert op basis van het sollicitatieformulier en de opdracht, zonder kennis van naam, herkomst, leeftijd of nationaliteit.​

Stuur de ingevulde documenten terug naar sven@humano.be en Sven neemt contact met jou op. Sollicitaties met eigen cv en motivatiebrief komen niet in aanmerking.

​Nog vragen?

Stel al je vragen over deze functie aan Sven van Humano: sven@humano.be.

activiteit 2.jpg
bottom of page