top of page

Directeur (m/v/x) bij het Willemsfonds 

Ben jij de nieuwe kapitein van het Willemsfonds?

Stond jij vroeger als eerste in de rij om activiteiten en projecten (klein én groot) te organiseren? Ben jij de persoon die iedereen motiveert om te gaan voor dezelfde doelen? Vind jij dat cultuur een goed zakelijk beheer verdient? Meer nog: dat je met cultuur kan ondernemen? Dan ben jij misschien de nieuwe directeur, cultuurmanager, leider, of hoe je het ook wil noemen van het Willemsfonds. Herken je je hierin? Lees dan nu verder.

Laten we beginnen bij het begin

Het Willemsfonds is dé sociaal-culturele vrijwilligersorganisatie die wereldburgers in Vlaanderen en Brussel samenbrengt en hen ontwikkelt tot vrije en ondernemende mensen, met respect voor ieders verhaal en mening. Samen met onze meer dan 500 vrijwilligers maakt het Willemsfonds sterke verhalen. Hierbij steken we onze liefde voor de Nederlandse taal en literatuur niet onder stoelen of banken. Het Betere Boek en De Bronzen Uil zijn onze jaarlijkse hoogtepunten. Bovenal zijn we een ontmoetingsplaats waar vrijwilligers en leden genieten van cultuur, bijleren, en interessante ontmoetingen hebben.

Om dit allemaal in goede banen te leiden hebben we een directeur nodig die het eerste aanspreekpunt is van het Willemsfonds. Iemand die op basis van het beleidsplan de koers aanhoudt en tijdig weet bij te sturen.

Wat is je opdracht?

Als directeur sta je aan het hoofd van een organisatie van vrijdenkers. Zowel onze vrijwilligers als ons zevenkoppig team bestaan uit mensen die kritisch denken en het hart op de tong hebben. Allemaal zijn ze trots op het Willemsfonds, houden ze van samen cultuur beleven, en gaan ze tot het uiterste om de doelen te behalen. Al kunnen meningen over het hoe heel erg hard uiteenlopen. Daarom zoek je het compromis op als het kan, maar je durft ook beslissingen te nemen in het belang van de organisatie.

Je voornaamste taak is het nieuwe beleidsplan van het Willemsfonds uitvoeren. Daarnaast sta je in voor het goed beheer van de organisatie samen met je team, het bestuursorgaan en vele andere vrijwilligers.

Wat kan je (van ons) verwachten?

Als je bij ons begint, kom je terecht in een warme vereniging met kritische geesten. Je kan rekenen op een team van coaches, dat niet alleen de vrijwilligers inspireert en coacht, maar samen met jou ook het beleidsplan realiseert. Je kan aan deze experten taken delegeren. In post-coronatijden zal je standplaats het Lakenmetershuis op de Vrijdagmarkt in Gent zijn. Denk eraan: wij zijn een sociaal-culturele vrijwilligersvereniging die actief is in de vrije tijd. Je plant zelf je werktijd. Meestal is dit volgens een uurrooster, maar als de job dit vereist, maak je je met plezier ’s avonds of in het weekend beschikbaar voor het Willemsfonds. Als organisatie zijn we actief in heel Vlaanderen en Brussel. Ons hoofdkantoor ligt in Gent, maar houd er rekening mee dat je regelmatig ook in bijvoorbeeld Tongeren, Brugge, Mechelen, Brussel of Tremelo werkt. Wil je een dag liever bij je thuis werken? Dat kan!

Waarom is dit (n)iets voor jou?

Je bent resultaatgericht en je vindt het fantastisch om de vooropgestelde doelen te behalen of te overtreffen.

Je durft beslissingen te nemen in een team waarin iedereen een sterke mening heeft.

Je werkt graag met mensen voor mensen.

Je hebt goesting om de transitie waarvoor het Willemsfonds staat tot een goed einde te brengen.

Je hebt een universitair diploma of gelijkwaardig door ervaring, aangevuld met minimum twee jaar ervaring in een leidinggevende functie.

Je gaat graag met mensen om, kan hen aansturen en motiveren. Eventuele spanningen tussen vrijwilligers en/of personeelsleden los je zo snel mogelijk op met respect voor alle betrokken partijen.

Je vindt het geen probleem om je regelmatig door heel Vlaanderen en Brussel te verplaatsen.

Je vindt het leuk om een flexibele planning te hebben. Avond- en weekendwerk? Dat hoort erbij!

Je herkent je in de vrijzinnig-humanistische en liberale waarden van het Willemsfonds.

Wij bieden jou:

Een afwisselende functie met veel ruimte voor vrijheid en initiatief.

Een contract van onbepaalde duur in een voltijdse betrekking in een werkweek van 38u binnen barema L1 van PC 329.01. Relevante anciënniteit kan worden meegenomen. Je ontvangt 2.989,17 euro bruto bij 0 jaar anciënniteit. Dit is respectievelijk 3.504,08 euro of 3.788,47 euro wanneer je 5 of 10 jaar relevante ervaring hebt.

Maaltijdcheques van 4 euro per gewerkte dag.

20 verlofdagen aangevuld met 12 ADV-dagen.

Smartphone met abonnement en laptop.

Een fietsvergoeding of gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer.

Ben je enthousiast en wil je solliciteren?

Het Willemsfonds werkt voor deze wervings- en selectieprocedure samen met Humano. Om te solliciteren hoeven wij van jou geen motivatiebrief of cv. Wij vinden het belangrijker dat je een goed beeld hebt van onze organisatie en waar wij voor staan. Zie jij het zitten om directeur van het Willemsfonds te worden? Vraag dan het infopakket aan bij Sven van Humano via sven@humano.be

 

Dit infopakket bevat:

  • Alle noodzakelijke informatie (arbeidsreglement, beleidsplan, impressies uit onze vereniging, …)

  • Een volledige functiebeschrijving met bijhorend competentieprofiel

  • Een sollicitatieformulier met bijhorende opdracht

Het sollicitatieformulier en de opdracht dienen als basis voor een anonieme selectie. De personalia worden bijgehouden door Humano en de selectiecommissie van het Willemsfonds selecteert op basis van het sollicitatieformulier en de opdracht, zonder kennis van naam, herkomst, leeftijd of nationaliteit.

Stuur de ingevulde documenten terug naar sven@humano.be vóór zondag 20 februari 2022. Sollicitaties met eigen cv en motivatiebrief komen niet in aanmerking.

De kandidaten die voldoen aan de voorwaarden en die worden weerhouden op basis van het selectieformulier en de opdracht, zullen op maandag 21 februari 2022 per mail een uitnodiging krijgen voor het verdere selectieproces, dat bestaat uit drie modules. Alle bijeenkomsten worden georganiseerd in coronaproof omstandigheden.

Module 1: digitaal assessment

Het assessment bestaat uit 3 vragenlijsten die jou digitaal worden toegestuurd op maandag 21 februari 2022 en die je ten laatste op woensdag 23 februari 2022 terug mailt.

Module 2: selectiegesprek

Uitwerken van een 2e opdracht en aansluitend selectiegesprek

Deze module gaat door op woensdag 23 februari 2022 in het Lakenmetershuis, Vrijdagmarkt 24, 9000 Gent.

 

Module 3: finaal selectiegesprek

Deze module gaat door op vrijdag 25 februari 2022 (tussen 13u en 17u) in het Lakenmetershuis, Vrijdagmarkt 24, 9000 Gent.

Als je deelneemt aan de selectieprocedure verwachten we dat je hogergenoemde data vrijhoudt.

Nog vragen?

Stel al je vragen over deze functie aan Sven van Humano: sven@humano.be

activiteit 2.jpg
bottom of page